Vennskap.Enkelte venner varer livet ut. Man har bestevenner og vanlige venner. Noen man stoler mer på enn andre.
Kordan vet man at man kan stole på en venn?

Eg har to venna eg har kjent kjempe lenge no. Og som e mine bestevenna. Dem stole eg skikkelig på og kan fortelle alt. Klart vi har vært uvenna og har hatt uenigheta, men vi har bestandig blidd venna igjen. Ho ene hadde eg vært uvenn med i over 1 år nesten, så fant vi ut at vi ikke huska engang koffer vi va blidd uvenna. Vi har bestandig holdt ilag, vært med kverandre hver dag. Ingenting kunne skille oss. Helt til en av oss måtte flytte pga ferdig med skolegang. Men vi har holdt kontakten, vi fant ut at ingenting skal skille oss. Vi kan holde kontakten over telefon og msn. Vi møtes sjeldent, men gud kor godt det e å møte ho når vi til slutt møtes igjen. Ingenting har forandra seg, jo en liten ting. .Men det e en ting som glede meg i livet.. Og det e hennes lille vakre prins som kom til verden 04.11.08 <3 Ane Cecilie Elveslett, du e den bæste venninna som finnes her på jord. Det skal du vite. Og uansett ka det e for nokka så skal eg støtte deg og være vennen din. Eg e så glad i deg og lille prinsen <3

dsc01455

Den andre bestevenninna min, Sonni Christina Bruvold. Ho kan heller ikke glemmes. Vi har den mest utrulige historien bak oss, som ingen andre enn vi kan skjønne. Alle trur at vi egentlig skulle ha vært sur på hverandre fra første stund. Men sånn er det ikke. Vi e bestevenna. Og e så godt å møte på ho  byen å bare få en klem og snakke med ho. For ho forstår meg. Det har ho bestandig gjort. Og eg forstår ho. En del ting ødela da vi fløtta inn i huset på Stakkevollveien. Men vi har fiksa det no. Ingen av oss hadde godt av å bo der. I love u so much Sonni <3

sonni

Tre andre venninne som e verd å nevne e Marion Jensen, Trine Kamilla Kofoed og Viktoria Larsen. Dem e åsså der om det sku være nokka galt. Dem e bestandig der med en støttanes skulder å la tåran renne på, eller bare en god klem. Kan prate med dem om alt mulig. Har ikke kjent dem så lenge, men dem e virkelig verd å kjenne. Det føle eg og vet. Har opplevd så mye med dem på kort kort tid. Alt e verd og huske. E glad i dokker superjenten mine <3

n87757013327838686211cHar hadd mange vennskap oppigjenna åran. Men man har vokst fra kverandre. Ja, til og med en bestevenninne på ungdomsskolen som "slo opp" med meg pga vi hadde vokst fra kverandre og ikke hadde de samme intressan. Huske eg va så lei meg da. Men innså etterpå at den venninna var nokk ingen god venninne uansett. Ho hadde meg bare som venninne når ho ville nokka. No kan man gå rundt i byen og trø plutselig møter man en gammel venn, men blir bare til at man hilser på hverandre. Ikke noe mere.

Vennskap kan ødelegges på så mange måter. Pga gutter, har vært i den situasjon, men det har faktisk ordna seg no, og det eg kjempe glad for.    Bodde i et hus lamme 3 andre jenter i fjor. Treng ikke nevne navn, for trur nokk de fleste vennan mine vet kem det gjelder. For det huset ødela vennskap så mye. Før vi flytta inn i huset og i begynnelsen av vårres bofellesskap så var vi kjempe gode venner. Kunne snakke om alt og hadde det kjempe gøy ilag. Men ting forandra seg hele tiden. Blei masse uvennskap, krangla om ting og tang. Unødvendig krangla. Ja, eg skal ikke si eg ikke va skyldig i noen krangla der. Men var hele tiden noen som skulle være uskyldig og ikke hadde gjort ditten og datten. Eiendeler til folk blei borte. Ting som eg faktisk den dag i dag savner men ikke vet hvor er blitt av. Ja, eg e en rotekopp, men ikke alt som er borte er pga at eg e rotate. Nei. Skulle ønske ikke disse vennskapene ble ødelagt. Men er så mye man ønsker her i verden. Kanskje det er best sånn som det er nå? 

Har gode venna som eg vil beholde og ha kontakt med. Vet dem bryr seg om meg og er glad i meg. Og de går ikke å prater drit om meg til fellese venna. Som visse folk gjør. For det irriterer meg. De jeg prater om vet nokk det selv.
Men eg e alltid åpen for nye vennskap. Men er veldig skeptisk til folk.
 
Har du noen vennskap du vil beholde?
Har en krangel gjort ende på et vennskap?
Hva syns du om dette innlegget?


13 kommentarer

JUNE SUNDET

26.11.2008 kl.01:32

Svar: Ja, jeg er et godt eksempel på det med øynene, jeg får mørke ringer under. Noe som er veldig stygt. Høres deilig ut å stå opp når du føler for det :)

Vibeke

26.11.2008 kl.01:35

1)Jeg har vennskap jeg vil beholde, og jeg har troa på at dem varer livet ut :) Ordentlig gode venner. Har to bestevenner, har jo selvfølgelig vært småkrangling iblandt. Men det er ihvertfall et par år siden vi krangla ordentlig. Nå hender det en sjelden gang at man diskuterer/småkrangler. Synes innlegget ditt var veldig bra =)

JUNE SUNDET

26.11.2008 kl.01:42

Svar: Helt enig! Er så hærlig det :)

Camilla - mamma til E&E <3

26.11.2008 kl.01:45

Vibeke: Takk skal du :) Liker at folk liker innleggene mine. Det får meg mer inspirasjon til å skrive mere. Men er usikker på om eg skal skrive sånne her innlegg eller om eg skal skrive innlegg om ka eg har gjort om dagene å sånn. Kanskje kombinere dette.De vennskapene jeg har nå vil jeg gjerne beholde. Trenger dem. Er så godt å ha venner man kan stole på og at man vet dem er der for hverandre.

Vibeke

26.11.2008 kl.01:49

:) Jeg synes innleggene dine er flotte, kjempefine og viktige temaer du tar opp! Du kan jo variere litt med å skrive sånne innlegg som dette og om hva du har gjort om dagene osv. Men synes ikke du må slutte med sånne innlegg som dette altså. For de er kjempebra =) Det er interessant å lese. Jeg skal absolutt følge med videre på bloggen din :) Takk for tipset ang teori. Jeg skal ta det med meg videre ;)Man får bare pugge og øve på det man synes er vanskelig, hehe.

Edel Janita

26.11.2008 kl.02:19

Ja, mulig. Er nok trolig bare en fase, enten går alt slik det ikke skal, eller så ordner alt seg. Hehe :pFin blogg forresten :-)

Alexandra

26.11.2008 kl.10:13

For ikke så lenge siden hadde jeg en krangel med en veldig nær venninne av meg. Det endte ikke vennskapet, men den var såpass ille at vi har mista en god del kontakt. Føler iallefall at det ikke kommer til å bli det samme igjen. Det er kjempe trist. Vil egentlig gjøre alt for at det skal ordne seg, men det ser ikke ut som vi blir så gode venner igjen. Sånn er det bare noen ganger, man sklir fra hverandre pga forskjellige ting, å noen ganger er det visstnok ikke nok man kan gjøre for å fikse det. Veldig trist, men sant.Om man har noen vennskap man vil beholde, ja selvfølgelig. Man vil vel beholde alle vennskap man har? Selvom noen er mye mer verdt å jobbe for. Det er jo alltid to stk i et vennskap, blir det bare en som jobber for det blir det jo feil. Men man må jo snakke om ting. Syns ikke at man skal gi opp så altfor lett om ting blir vanskelig i et vennskap, fordi det blir det jo alltids til et punkt.

Camilla - mamma til E&E <3

26.11.2008 kl.10:28

Vibeke: Flott du vil følge med på bloggen min :) Veldig bra. Men vil ha tema fra mine faste lesera ka dokker vil lese om. Da er det så mye enklere å skrive nokka. Må jo øve meg på denne skrivinga. Da har jeg vertfall EN fast leser , og det e jo bedre enn ingenting.Har du tadd tester på nettet ang teorien?Edel: Takk skal du ha for hyggelig kommentar ;)Aleksandra: Det vennskapet eg har mista vet eg ikke om eg vil fikse på, for vet ikke om det e verd det. Hu går å sleng drit om meg til vårres felles venna og blir sur av forskjellige ting.Det er mange vennskap eg åsså vil beholde. Men flere man må jobbe med for å beholde, og sånn vill det alltid være.

Alexandra

26.11.2008 kl.15:22

SV: Så egentlig skriv du om et spesielt vennskap her? Kordan blei vennskapet ødelagt da? Det e jo ingen vits å prøve å fikse nåkka som ikke man føle at man vil fikse, å hvis det skal fikses må jo begge to jobbe for det uansett. Ellers blir det jo bare en vei..

Camilla

26.11.2008 kl.15:24

I innlegget skriv eg ikke om et vennskap, men kordan man kan ødelegge vennskap. Men no i kommentaren skriv eg om et vennskap ja.Kan tolkes på flere måta. Men e åsså flere vennskap enn bare det vennskapet som er ødelakt.

Vibeke

26.11.2008 kl.15:41

Åja, jeg skjønner :( Huff, så kjipt da :( Nei, nå er innlegget om prevensjon der igjen :) Har lagt ut innlegg før men så slettes de når jeg har lagt dem ut :S Hørt om at det har skjedd med flere. Hehe.

Vibeke

26.11.2008 kl.16:03

sv: Ja, jeg er helt enig med deg :) Veldig bra sagt! Må være utrolig vanskelig å være forelder i en sånn situasjon. Jeg tror neppe at jeg hadde tillatt det. Det spørs jo selvfølgelig hvor mye smerter og sånn det var. Men allikevel...nei, huff. Håper jeg aldri kommer i en sånn situasjon :P

Camilla - mamma til E&E <3

26.11.2008 kl.16:04

Unger er veldig utspekulert, uansett kordan alder. Vet sjøl eg kan være veldig utspekulert om eg bare vil det, og det er noen eg skikkelig vil ha. Håper ikke eg heller kommer i en sånn situasjon. Men på en måte må man også stole på barnet sitt.

Skriv en ny kommentar

hits