Så Gud ned på oss kvinner?

Dette er et tema jeg har tenkt på lenge. Men vet ikke helt hvordan jeg skal skrive det for at jeg ikke skal irritere noen. For trur/håper på at det blir flere kommentarer av et slikt innlegg. Men det jeg tenkte på er om Gud så på oss kvinner som det svake kjønn når han lagde oss? Jeg tror ikke på Gud, men om han finnes så hvorfor har da kvinner fått "alle" de negative tingene.

Som det å ha mensen, for noen går det helt smertefritt å ha mensen. Og for andre så kan man ha kjempe mange plager. Hvorfor i alle dager gi oss en slik funksjon? Jo, vet jo for at det er fordi vi er fruktbare. Men ja, når jeg nevner fruktbare så tenker jeg på det å føde, for det gjør også vondt. Det er oss kvinnene det går utover. Ingen av mannfolkene har noen av disse funksjonene. De slipper denne smerten, så langt kan jeg ikke komme på at mannfolk har noen vonde eller ubehagelige ting de må gjøre.

Slik det er i mange samfunn så blir kvinner sett ned på, og likestilling er ikke et tema i mange samfunn. Da er det kvinnen som er det svake kjønn. Her i Norge er vi kommen langt i likestillingen, men for det er det noen avvik.

Sånn som jeg ser på det så er vi faktisk det STERKE kjønn, for vi gjør alt det tøffe arbeidet. Vi føder. Vi har mensen. Vi går der å vagger rundt med stor mage, å gjør husarbeid. Vi kan faktisk gjøre det meste mens vi er gravide. Vi kan like så godt bli politi og brannmenn for det om vi er kvinner.

Hva synes dere?
Blir vi kvinner sett ned på?


preview3kvinner


3 kommentarer

*Isabella*

21.10.2009 kl.09:32

Hm...tror det er veldig individuelt jeg - hvordan man er selv for eksempel. Hvis man oser ut av seg "sterk kvinne" - eller "offer" - så blir man behandlet slik. Selvfølgelig har også også strukturen i samfunnet rundt mye å si, men jeg kan bare snakke for det norske. Og vi er vel sterke på hver vår måte - begge kjønnene eller? ;) Men litt flåsat sagt - så kan vi absolutt si at vi er det sterke kjønn. Vi har fått VÅR del av plagene, og allikevel lever vi lenger!

Ellinor

22.10.2009 kl.02:25

vi kan godt klage på mensen å barnefødsel å sterk psyke men hvis du tenke på før i daga for eksempel når mann va NØDT te å forsørge en hel famile me unga å kone ut på havet ut ikrig alt sto på farn i huset. hadde nok ikke gådd rundt om han sku drasse på en gravis mage oppi det der. det va en grunn for at kjerringa mista ungan ofte når farn i huset døde. mene ikke å si at vi kjerringe e det svake kjønn men at vi tar vårs del så gjør mann sitt.

Charlotte

23.10.2009 kl.22:17

Menn må barbere seg. Det er da en uting? :p

Skriv en ny kommentar

hits