Har vært på NAV idag, å hørt hva jeg har rett på.

Tok motet til meg å vandret på NAV i dag. Skulle da inne ut hva jeg har rett på. Har visst ikke rett på noe, dum som jeg var sa jeg opp jobben min i desember. Å det jeg ikke visste var at jeg kunne søke om dagepenger fra da av, altså om jeg hadde gjort det hadde jeg fått penger permisjon min. Men hva kan jeg gjøre nå siden jeg ikke har blitt opplyst om det? Jeg trudde ikke man kunne søke dagpenger når man sa opp sin egen jobb, men joda, Heeeei, det kunne man. Registrerte meg som arbeidssøker idag, og så skulle han mannen se hva han kunne gjøre for meg videre, at jeg kanskje kunne få permisjonspenger likevell. Men, uansett, så skal jeg fylle ut en hau med papirer, så skal jeg skrive et begrunnet brev om HVORFOR jeg IKKE søkte dagpenger fra da jeg sluttet i jobben min. Så ja, jeg må sette meg ned med masse papirarbeid i kveld, noe jeg ikke liker å styre med.


Det er sånn at om man skal søke permisjonspenger så må man ha jobbet 6/10 mnd før permisjon begynner. Og dagpenger går inn som inntekt i de 6/10 månedene.

 

NAV kan være greie de også.

18 kommentarer

tattoobaby

16.03.2010 kl.16:19

ikke til og bli klok på dette her..

Jeg får dagpenger av Nav siden ble arb.ledig i august..Så gikk jeg på et kurs via NAV i 4mnd og nå går jeg bare hjemme og sparker i beina..

Skal ned på Nav i morra tenker jeg sammen med ei venninne som kommer på besøk i noen dager..Så hu vet hva jeg skal ha..

så spent på hva jeg kan få..Engangsstønad tror jeg skal ha krav på siden ikke har krav på foreldrepenger.. Tror jeg.. ikke satt meg så mye inn i det der jeg da men..Er så mye rart atte..
tattoobaby: Om du går på arbeidspenger har du krav på permisjonspenger. For de går under 6 av 10 mnder av inntekt du har hatt før fødsel. Skal ikke si 100 prosent, MEN det var det de forklarte meg i dag vertfall.

Ida Andrea (unge mødre )

16.03.2010 kl.16:32

Er du enslig har du krav på mye mer: Engangsstønad 35.000 (alle får det) overgangstønad 10.000 i mnd ( 2 mnd før barnet er født ) utviddelse av overgangstønad kan du få i 3 år:) fu kan også ta utdanning tilegg til å motta overgangstønad. har man krav på dobbel barnetrygdt ca 2000 (som enslig forsørger) så småbarnstilegg vis du har flere barn på ca 600 per barn. Også kan du få noe som heter kominalpansjon /kominalt frikort 8som da kan få gratis behandling uten andrels kort av no slag. Alt dette får du på trygde kontoret:)

Også sosialkontoret kan du få støtte til å dekke hele husleie. Ettersom barnet har kommet går du over til å få støtte fra husbanken:) lykke til.

Samfunnet er jo nesten litt små idiotisk. Du liggervist bedre ann følge staten. Har du krav på mye mer enn du vanligvis ville ha gjort.

men men. Da veit du hvor mye hun kan få hvertfall. som enslig (på papire)

tattoobaby

16.03.2010 kl.16:35

gudene vet åssen opplegg de har..men får høre i morra hvis blir tid til og gå innom NAV da.. gått på dagpenger siden september 2009.. Så hakke peil på åssen det blir da..

Blir liksom ikke klok på det som står på NAV siden eller.. Står så MYE..og skjønner ikke halvparten.. hehe..

samme med barnetrygd og.. trodde alle hadde rett på det jeg.. men virket ikke sånn lengre så lenge en bor sammen med barne faren...

leste ikke så nøye om det,så kan hende en har rett på det..
tattoobaby: Ta deg tid til å gjøre det :) Jo fortere du vet jo bedre er det!

tattoobaby

16.03.2010 kl.16:58

høre med venninna mi som kommer i kveld om det her.. hehe..

så en ikke blir lurt hos NAV

Tvillingbloggen

16.03.2010 kl.17:06

Du kan se Unge mødre her ;) http://www.kanal5play.se/program/unga%20mödrar%20norge

John Richard

16.03.2010 kl.18:45

Huff, jeg gleder meg ikke til dette NAV-styret. Vet jo ikke var vi har krav på eller ikke, så er jo fort å gjøre/si noe «dumt», sånn at vi kanskje «går glipp av» noe støtte...

Hold oss gjerne oppdatert!

Cathrine

16.03.2010 kl.20:36

Vi fikk ingenting fra NAV. Forutenom engangsstønaden da, og no får vi barnetrygd som e på rundt 900 kr i måneden. På grunn av at eg hadde gådd 100 % på skole, og ikkje hadde jobba så og så mye. Hadde bare hatt en deltidsjobb. Dermed fikk ikkje Stian krav på pappapermisjon heller. Heldigvis fikk eg en skoleplass på Universitete som eg fikk permisjon fra, sånn at eg i det minste fikk fødselsstipend fra Lånekassen! Så ja, det lønne seg ikkje økonomisk å få unga før man e ferdig med utdanninga, og har jobba minst 1 år først. Staten legg opp tell at man skal starte familie når man nærme seg 30 (for de som ikkje tar seg jobb uten utdanning da). Ellers så tvinge dem foreldran tell å fløtte ifra kværandre for at dem skal kunne klare seg økonomisk. Førr da får man penga. Det e et heilt sykt system, og eg blir trist av å tenke på det. Eg veit at det skulle bli nåkka endringe med den fedrekvota, men eg har ikkje holdt meg oppdatert på korr langt det e kommet.

Så du burde søke videre skole om du har muliheit tell det, sånn at du kan få fødselsstipend.

Håpe du blir klok på alle reglan, for det e mye å sette seg inn i, og det e mye papirarbeid! Lykke tell! Håpe det ordne seg førr dokker, nåkka det heilt sekkert gjør. :)
Cathrine: Takk for et langt og fint svar ;-) Ja, har søkt videre som lærling, det står bare på nå at jeg får lærlingkontrakt.. så får jeg støtte fra lånekassen :-) Vet du når søknadsfrist for UNI og Høyskole går ut ?

Ja, skal begynne med nokka papirarbeid no :-)

Hime ♥ ulvemamma

16.03.2010 kl.23:27

Cathrine sa mye av det jeg tenkte på, og har slitt med selv nå pga studier og graviditet. Vanskelig dette her, derfor har ikke jeg noe godt forhold til NAV. Men så bra at det ser ut til at det ordner seg for deg da!

Cathrine

17.03.2010 kl.07:06

Det e eg veldig usekker på, førr vi treng ikkje å søke videre sia vi allerede e tatt opp tell et studieprogram. Men sjekk Uit sine nettside. :)

Btw e det ikkje høyskole her i Tromsø lengre. Alt heite Uit no. :)

Om du har generell studiekompetanse, kan det være lurt å søke nåkka på uit, og få permisjon fra det? Sånn at du e sekra. Men eg veit jo ikkje kordan det e når du skal søke lærling, om du kan gjøre begge delan liksom.
Cathrine: Men det som e at om eg søke en plass på Uit å får plass, å tar permisjon, så får eg penga fra lånekassa.. MEN må eg da om 1 år gå den skoleplassen?

Cathrine

19.03.2010 kl.11:32

Nei, du må ikkje ta den skoleplassen! :) Det e det som e så bra! Eg søkte på Jus, og fikk permisjon derfra. Men så ombestemte eg meg i løpet av det åre eg va heime, og begynte heller på lærerskoln. Så om det ikkje har nåkka å sei førr lærlingekontrakten, e det nok lurt å søke en skoleplass som du kan ha i sikkerhet. :) Førr e det ikkje ganske vanskelig å få lærlingplass?
Cathrine: Men MÅ man ta en skoleplass i det hele tatt?
Ida Andrea (unge mødre ): Takk skal du ha for fint svar :-) Men jeg er nokk ikke enslig!

Cathrine

21.03.2010 kl.22:53

No bei eg usekker, men det va det eg gjorde. Eg takka ja tell plassen, og søkte permisjon. For du må være tatt opp på et studie for å få stipende. Men du gjør lurt i å gå tell Lånekassen (i samme bygg som Studio7), å spørre. Så e du sekker på ka du treng, og ikkje treng å gjøre. :) For alt eg veit kan reglan være endra sia eg hadde permisjon i 2008.

Hime ♥ ulvemamma

23.03.2010 kl.18:43

HJELP camilla!!

Jeg tror jeg har rett til dagpenger likevel. Jeg har bare ikke søkt på det ettersom jeg trodde jeg hadde tjent for lite penger til å få det.

Hvem snakket du på nav med dette om?

Jeg hadde sårt trengt litt hjelp, for dette kan jo bety at jeg får mamma støtte likevell! :O

Skriv en ny kommentar

hits