Dagens Nyhet - Småbarnsfamilier nektes å fly?

Idag så skriver Dagbladet om en sak at det er noen som raser rundt at småbarnsfamilier ikke skal få lov å fly. Sånn som jeg har skjønt det så har det gått en debatt på nettet om det burde være lov å ha med små babyer på fly, og at det burde nektes i framtiden. Fordi de er til stor irritasjon for andre som skal ta fly. Fordi de skriker og at foreldrene ikke gjøre noe for å få avkommet til å tie stille.

«Babyer skulle vært bannlyst fra fly, kinoer, restauranter og alle andre offentlige steder for den saks skyld. Resten av verden synes ikke at babyen din er så søt som du synes» sier en som skriver på nettsiden.

Noen mener at familier med små barn skal få en egen avdeling på fly, eller at de setter opp egne fly for voksne folk uten barn. Eller at de skal finne andre måter å reise på.

Dette synes jeg er urettferdig. Hvor blir det av likestillingen som alle i denne verden prater om? Skal det være slik at små barn skal nektes å ta tog å til slutt. Det beste for småbarnsfamilier er vell å holde seg hjemme. Det er ikke det, det er fint for å alle å kunne ta seg en flytur for å komme seg bort. Og i mange grader så er det nødvendig å ta fly for å komme seg dit man skal. Selv om man har barn. Hvorfor skal familier med små barn nektes å fly? Vi har like stor rett til det som alle andre, jeg sier VI fordi jeg er i den kategorien snart.

Jeg med min lille familie vil IKKE nektes å ta fly. Vi har nesten hele familien vår sørpå, og foretrekker å ta fly i stedet for å starte avgårde med bil i mange mange timer for å komme oss dit vi skal.

Da synes jeg heller det fåtallet av voksne som ikke klarer små barn kan ta seg en gå tur rett vest selv. Eller ta bilen fatt. De har ikke småbarn å skulle ha med å gjøre i mange timer i bil.

Hva får folk til å si slike ting?
Hvordan er det med likestilling her i verden?
Hva synes du om denne saken?
Hele saken kan du lese HER

7 kommentarer

Mari Bekke

21.03.2010 kl.17:44

Det kommer aldri til å gå igjennom. slapp bare av :)

Karoline

21.03.2010 kl.17:51

Kor idiotiskt.. Korsen skal unga ellers integreres i samfunnet hvis man ikkje får vært med på vanlige hverdagslige ting heilt fra starten av? Da blir dem jo å ende opp som nån sky og utilpass folk.

Hime ♥ ulvemamma

21.03.2010 kl.18:03

Tja hmh.. Jeg er i alle fall en av de som irriterer meg GRØNN over alle de foreldrene som tar med barna til offentlige plasser, og lar de herje vilt. Altså løpe rundt/hyle/leke som de selv vil, og oppføre seg som ville apekatter. Mens foreldrene ignorerer og lar være å lære sine barn folkeskikk! Disse barnefamiliene har jeg ikke noe til overs for uansett. Jeg er litt gammeldags sånn sett, og syns man skal kunne oppføre seg ute i det offentlige rom.

Men har selvsagt forståelse for at det ikke alltid er noe å gjøre med gråtende babyer og sånt. Folk skal jo ikke bli innelåste og utestengte fra alt selv om de har små barn.

Å forby småbarns familier å fly vil aldri skje, bransjen er for avhengige av oss! For som du sier, er det ikke alltid et alternativ å reise med bil evt tog i stedet. Visse avstander er jo bare rett og slett for lange. Skal vi liksom aldri reise utenlands mer før barna blir store? Og barn har det vanskelig å trives i bil. Nei, det blir for latterlig og kommer aldri til å skje.

Men egne avdelinger på fly for små barn hadde jo vært bra tror jeg! På lengre turer som feks til syden kunne de vist tegnefilm, og det kunne blitt mer fokus på å aktivisere barna på sånne spesielle flyavdelinger tror jeg. Så sånn sett tror jeg det hadde vært bedre rett og slett for barna sin del!

Rebecca Iselin<3

21.03.2010 kl.18:24

Gud for en kommentar da!

Men for å være helt ærlig, så synes jeg det hadde hvert helt kurrant med egne avdelinger for familier med barn på tog og fly.. Jeg har faktisk til og med lyst på egen barnecafe der små barn løper rundt og koser seg.. Og ikke må sitte stille på en stol for å ikke forstyrre eller plage andre!

Men helt enig i at dem som ikke tåler litt barnebråk kan få lov å holde seg hjemme, eller utnytte seg av andre reisemåter!

Men så er det jo slik da, at de vil at vi skal bruke mer kollektivtrafikk og spare miljøet for mye unødvendig utslipp. Men det går jo litt i vasken dersom småbarns familier skal nektes å fly!!

Ingeborg Holden

21.03.2010 kl.18:50

Hahaha, det kommer aldri til å gå gjennom :p Dummeste jeg har hørt noen sinne!

Julie og lille Oliver

21.03.2010 kl.20:12

Det kommer jo aldri til å skje. Skal vi begynne å forby folk som snakker alt for høyt å fly og da? Forby ungdommer å fly fordi de er plagsomme. Jeg får ikke sove når jeg sitter ved siden av feite folk, så vi må forby feite folk på fly. Folk har så mye rart for seg :P

Hime ♥ ulvemamma

21.03.2010 kl.21:04

Sv: Haha. Sånne folk har noe imot alt og burde egentlig være de som holder seg hjemme spørr du meg! Jeg vet ikke om jeg hadde taklet en «barnekafè», får litt noia med for mange barn som bråker/løper rundt meg. Men det hadde jo vært et morsomt alternativ for folk! Nå finnes jo babykino og greier, kino som er lagt opp slik at du kan ta med deg babyen din! :D

Skjønner hva du mener. Nei hele den saken der blir bare tull føler jeg. Eneste som kommer utav det er at de sure folka får klage litt i media og skape debatt.

Skriv en ny kommentar

hits