Forbanna Breivang VGS

I går fikk jeg et brev fra Lånekassen at de hadde stoppet stipendet mitt fordi skolen hadde gitt beskjed om at jeg hadde fått mindre timer på skolen. Noe jeg da har hatt siden jeg begynte på skolen, altså jeg har vært deltidsstudent siden august vi begynte på skolen. Dette visste skolen min om. Da jeg søkte stipend skrev jeg at jeg var deltidsstudent.

Så jeg ble forbannet å dro på skolen idag. Der fikk jeg vite at de ikke hadde sendt inn de papirene at jeg var deltidsstudent før NÅ. De papirene skulle egentlig vært sendt august/september. Rådgiver beklaget seg med at det bare var en liten forsinkelse. LITEN FORSINKELSE? Dette er heller en forglemmelse. Og ikke fikk jeg noen beklagelse heller. Var bare sånn det var. Litt seint å sende inn papirer nå i mai når skolen snart er ferdig. Hadde så lyst å buse ut med om Breivang hadde tenkt å betale husleia min. Jeg ble så forbanna, sa at dem hadde et idiotisk system. Og ba hu reise og ryke. Så gikk jeg ut derfra med tårer i øynene.

Og slik har de også behandlet en annen jente på skolen som er gravid. Er helt utrulig. Skulle tro vi som ble gravid mens vi går skole skal bli straffet for det meste.

Så jeg dro på Lånekassa inne i byen. Der sa de at det var ikke noe de kunne gjøre noe med. At de bare måtte behandle min søknad på nytt igjen. Men han skulle gjøre det så fort han kunne. Greit vi klarer oss akkurat på samboer sin lønn. MEN, det betyr ikke at jeg ikke vil ha penger for det. Nå kan stipendet mitt settes ned den siste måneden pga dette. Men det som er så rart er at jeg har ikke stipend, alt av penger jeg får hos lånekassen er LÅN. Som jeg da må betale tilbake.

Hva synes du om denne saken?
Er det av skolen å glemme noe slik?

13 kommentarer

Juliane Wikran

05.05.2010 kl.18:53

Herlighet, såpass burde dem no ha kontroll på! Lånekassa e jo i tillegg ikkje nåkka bedre å ha kontroll. Fysj og fy.

Plutselig savna æ ikkje å gå på Breivang lenger.
Slikt er kjipt :/

Caroline

05.05.2010 kl.19:35

Gud kor irriterende :S

Karoline

05.05.2010 kl.20:44

E det ho der snåle rådgivarn du snakke om?

ho e ikkje heilt ved sine fulle fem..

Karoline

05.05.2010 kl.21:32

ho gjør, og snakke og forstår det ho sjøl vil. hæres ikkje det menneske

Karoline

05.05.2010 kl.21:39

Bra du sir rett ut det du meine! :) trur dem treng et lite ansiktsløft den der skolen

Lilljan

05.05.2010 kl.23:23

Stikk innom NAV, du har krav på økonmisk støtte fra dem om du ikkje har mulighet til å tjene penger/studerer osv osv. Anbefaller deg å ta eit møte med NAV vertfall.

Lilljan

05.05.2010 kl.23:38

SV: Det er eg heilt einig i. Men det er verdt å prøve, sei det som det er, du har husleige å betale, rekninger og andre utgifter, f.eks reise, mat osv,osv. I tillegg har du barn på vei og studerer, så det er "umulig" for deg å ha deltidsjobb etter skuletid. De skal hjelpe deg. Om de ikkje kjem med fornuftige løysninger, spør direkte om "krisehjelp" frå sosialen. Der hjelper de deg vertfall.
Så teit av dem :s

SV: Eniiig ! Sommer er best :D

Juliane Wikran

06.05.2010 kl.10:43

SV: Ellen Eriksen eller nåkka :)

Lilljan

06.05.2010 kl.13:14

SV: sosialen hjelper deg om du ikkje er kvalifisert for dagpenger. I år har eg sjølv fått økonomisk støtte frå sosialen kvar mnd, og eg er ikkje kvalifisert for dagpenger eg heller. Anbefaller deg å uansett skepsis, avtale eit møte og diskutere kva du kan gjere. Du har uansett rett på ein viss sum i mnd til livsopphold frå sosial kontoret. Og eg er heilt einig i at Nav sine måter å behandle ting på er ut av det blå! Ekstremt kor vanskeli det skal være å få den hjelpen ein har rett på!

sjå: http://lilljanmyho.blogg.no/1272432759_tusser_og_troll_eller.html

Vel, lukke til, håper det ordner seg!

Lilljan

06.05.2010 kl.21:16

SV: Om de ikkje er registrerte sambuarar skal ikkje kva han tjener ha noko å sei. Eg er sambuar sjølv og kva han tjener har ingenting å sei iforhold til mine rettigheter som enkeltperson. Dette veit eg, då eg har lest nøye gjennom lover og regler og har vore i samme situasjon sjølv. Det er verdt eit forsøk! :-)

Lilljan

06.05.2010 kl.23:13

SV: Ja, NAV er patetisk, skulle tru det var deiras eigne penger de satt på, for gnitne som faen er de! men på sosialen skal du få hjelp, det er der eg har henvendt meg uansett om det er situasjoner Nav har ansvar for, NAV kaster deg ut fortere en du får lukka døra bak deg. Så ja, prøv sosialen, der prøver de ivertfall å hjelpe! :-)

Skriv en ny kommentar

hits