Vi har vært på cirkus.

I dag var vi "tidlig" våken for å dra på cirkus. Hentet lillekaren til Vegard, så kjørte vi på cirkus. Det som møtte oss der var 4 stykker som sto å demonstrerte mot at det skulle være dyrefrie cirkus. Tror ikke de ble så mye lagt merke til for å si det sånn. Jeg tror at dyrene har det kjempe fint på cirkus, og at de blir behandlet kjempe bra. Så ingenting å klage på der heller, fikk en kommentar på facebook der det sto at vi støtta dyremishandling. Men jeg tror ikke noe på det heller.Lillemann var litt urolig under forestillingen, han er vell litt liten til å være på cirkus. Men mye imponerte ham. Mye imponerte meg også, for det om jeg er mye eldre. Var klovner, hester, hunder, linedanser, sjongløer, med mere. Og jeg flirte og hadde det gøy. Man er ikke voksen før man kan si at man er barnslig. Og ja, jeg er barnslig. Dette blir nokk ikke det siste cirkuse vi har vært på framover. Tenker at om noen år tar vi med oss lillepia på cirkus. Når hun er gammel nokk.

Nå skal vi lage middag, magen rumler. Så tenker jeg at det blir film og is resten av kvelden. Kos dere resten av pinsehelga.

Har dere vært på cirkus i år?
Hva liker dere best med cirkus?14 kommentarer

Veien til ønskebarnet...

23.05.2010 kl.20:30

Jeg støtter ikke dyremisshandlig så jeg drar ikke på sirkus så greit er det (:

Vil ikke lære datteren min at detet er noe som er ok heller.

Å holde elefanter i små bur å reise rundt med de .....tror ikke de koser seg for å si det slik.

Har du sett NOAH sin tvunget til å underholde? http://www.sirkus.info/

Jeg kjenner flere som jobber aktivt for dyrebeskyttelsen Norge som har vert å sett med egne øyne hvordan ting er.

Ida

23.05.2010 kl.21:35

Va på Cirkus i fjor lamme en gutt e bruka å pass:P Bægge to syns da va kjempestas! Bi nok å gjenta da i år og :D

MARI BEKKE

23.05.2010 kl.21:55

trur du virkelig at elefanta, hestan å de andre stakkars dyran har det bra på norske landeveier i en trang godsvogn 120 dager i året?
MARI BEKKE: Orke alldeles IKKE å diskutere nokka med deg. Har fådd mer enn nokk.

Maja

24.05.2010 kl.01:58

Du er ganske naiv dersom du tror elefantene på cirkus har det bra i en liten trailerhenger ... De e dopa ned på sterke smertestillanes for mishandles for å holdes rolig..

Tenk deg hvis et menneske skulle bodd på 3 kvm (et rom på 1,5 m x 2 m) et helt år. Trur det ville opplevdes som ganske felt for det mennesket. Finnes så mange mange former for underholdning hvor dyr og mennesker ikke lider under elendige forhold !

Marie

24.05.2010 kl.20:24

Må si meg enig med Maja, du er jo fullstendig naiv som tror dyrene har det kjempefint på sirkus! Men for all del, hvis du har lyst å bruke penger på å se dyr lide, så vær så god!
Marie: Litt rart at dere som skal kommentere negativt eller kritisere det jeg skriver er anonyme. Legg nå ihvertfall igjen en e-mail adresse så skal jeg se om jeg orker å svare dere.

Veien til ønskebarnet...

24.05.2010 kl.23:02

Kan godt gi deg mitt fulle navn på PM her inne om du vil det.

Om man ikke er opplyst om hvordan ting eegntlig er så er det ikke så rart man tror det er OK.

Mne det er jo lurt å lese litt om før man sier at amn ikek tror noe på at dyr har det supert på sikus.

Det er en grunn til at dette er ulovlig i Finnland feks og mange andre land.

Norge skal følge etter, men først om 5 år etter det jeg leste sist.

Elefanter der blir jo litt som å ha en hund eller en katt i et reisebur hele livet, tenk på hvordan en elefant lever i det fri.

I store familieflokker der de bruker emsteparten av dagen på å vandre rundt.

De er veldig intelligente dyr.

Jeg skriver ikke dette for å kritisere deg, men for å opplyse om hvordan ting er.

Jeg er veldig opptatt av dyrevelferd.
Veien til ønskebarnet...: Du er grei for du har bloggen din jeg kan trykke inn på. Men bestandig når det er noe som er negativt så er det anonyme kommentarer som kommer. Og det orker jeg rett og slett ikke å svare på.

Helene

25.05.2010 kl.09:26

Herregud. Er du virkelig SÅ dom? Elefantene misshandles daglig for at de skal gjøre som eierne sier. De bindes fast med kjettinger og blir pisket helt fra de er små. De blir stukket med spisse jernstenger for å få de til å gå ned på kne for eksempel. De står i små trailere der de ikke engang kan snu seg hele dagen bortsett fra når de underholder folk som deg.

Få opp øynene!Vær litt bevist på hva du bruker penger på neste gang. Du er med på å støtte dyremisshandlig når du går på sirkus. Også når du går i butikken og kjøper sminke, tamponger og såpe.
Helene: Første delen orker jeg ikke diskutere. For der har man forskjellige meninger.

MEN, man kan ikke sammenligne å gå i butikken å kjøpe sminke, tamponger og såpe. Men for å si det sånn tamponger er noe man MÅ ha. Alle jenter har det som kalles menstruasjon. Og da må man ha tamponger. Ikke vet jeg hva du bruker når du har menstruasjon.

Veien til ønskebarnet...

25.05.2010 kl.10:37

Det går jo ikke ann å ha forskjellige meninger om det, det er jo fakta.

Men det går jo ann å ha en personlig mening om hva dyremisshandlig er, om man synes den type trening og behandling av dyr er ok så har man jo en annen mening.

Helene

26.05.2010 kl.17:27

Forskjellige meninger? Den skjønte jeg virkelig ikke. Går ikke ann å ha forskjellige meninger om noe som faktisk er som forklart ovenfor.

Jeg kan jo fortelle deg hva jeg bruker når jeg har mensen: TAMPONGER!:) Bare av et merke som IKKE er testet på dyr. Men det viste du vell kanskje ikke at det fantes?

KittyM

26.05.2010 kl.20:29

Jeg respektere andres ønsker og behov for underholdning. Jeg er i mot dyr i sirkus. De bruker en såkalt elefantkrok på elefantene, de lære dem opp ved å bruke smerte på dem for at de skal huske ting, stikker elefantkroken i foten så løfter elefanten foten, så husker den da dette om en stikker en pinne på foten til elefanten, han vil nemlig ikke kjenne denne smerten igjen :( Tvinger dem til å ligge på siden, noe en elefant ikke skal gjøre, elefanten kan bli alvorlig syk av å ligge på siden, husker ikke helt hva det var for noe som kunne skje da, elefanter er lojale og sosiale dyr, dem lever i flokk, får en elefant mamma en elefant baby, så samles alle i den flokken hennes rundt babyen og ønsker babyen velkommen, mister en elefant baby moren sin så kan en annen elefant i flokken adoptere babyen, hvis ikke noen mennesker kommer å adoptere elefanten da, en elefant skal ikke leve i en trailer i en bås, lenka fast i en jernstang under et telt alene.

Mattilsynet har flere ganger tatt Sirkus Merano i å ha katter, hunder og de små dyra i trange bur, 8 katter i et bur, med kattedo og ingen ligge plasser, de har såvidt plass til å snu seg, en katt skal slippe å ligge i sin egen avføring, eller alle dyr skal slippe dette. Arnardo har blitt tatt for å mishandle dyra sine, ligger en del videoer på youtube av Norske sirkuser (skjult kamera) der man ser hvordan de behandler dyrene. Feks en hund fikk juling mens en fyr sto å børsta hunden. Hester trenes opp til å hoppe i hinder ved å bruke strømgjerde og strømpisk, hvergang den skal hoppe, stå på to bein og slike ting så får den støt i seg. Elefantene blir piska rundt som om de var slavene dems :( Sier ikke dette for å skape diskusjoner, men kanskje du vil åpne øynene dine litt, jeg mener at støtter man sirkus så gir man lønn til dyremishandlere, hvem vil vel det...? Hvem vil vel betale masse hundre kr for at dyra skal pines og trenerne skal få sin lønn, ikke jeg i allefall. Og mitt barn skal ikke få oppleve sirkus så lenge det er dyr der, så lenge de ikke klare å skjerpe seg. Sjekk NOAH`s sider så skjønner du oss mer ;)

Skriv en ny kommentar

hits