Hva jeg har hatt mest bruk for etter fødselen.

Det er kommet et ønske om at jeg kunne skrive en liten liste om hva som var mest nødvendig nå i barseltiden. Jeg har noen ting, så jeg kan lage en liten liste og forklare hvorfor jeg bruker de tingene.

- Libresse Nattbind , til renselsen. Store gode bind er kjempe bra å ha. Det er jo veldig forskjellig fra person til person, men jeg blødde MYE den første uken. Og da hjalp disse bindene meg kjempe mye.

- STORE gode truser. Er ikke noe godt å gå med string, man er opphoven og om man må sy så er det vertfall ikke noe godt.

- Gulpekluter. Om man skal amme. Den første uken hadde jeg storproduksjon av melk, og det rant overalt. Og da hadde jeg stor hjelp i med gulpekluter når jeg skulle amme. Så alt ikke skulle bli vått.

- Vannflaske. Den må jeg ha tilgjengelig hele tiden. Man blir kjempe tørst av å amme.

- Purelan. En krem man får kjøpt på apoteket til brystvortene, den har hjulpet meg kjempe mye. Man fikk veldig såre brystvorter i begynnelsen.

- Parfymefri våtservietter. Helst Neutral sine. Ellers blir det fort sår rompe.

- Ammeinnlegg. Trenger ikke forklare hva de er til bruk for.

- Ull ammeinnlegg. De er dyre, man får kjøpt dem på apotek. Er veldig fine når man skal ut. Da holder man brystene varme, og man slipper brystbetennelse.

Er faktisk ikke så mange ting som jeg vet jeg har hatt virkelig bruk for etter at Eyla kom til verden. Ble vanskelig å skrive denne listen. Men prøvde så godt jeg kunne. Kom ikke så mange punkt som jeg trodde det skulle komme. Men der er vertfall noen tips. Prøvde så godt jeg kunne.

10 kommentarer

Juli snupp ble Juni snupp <3

20.08.2010 kl.16:07

Gulpekluter er et forbruk her.. hehe.. Har en klut i alle rom i huset her og vesker..

Måtte kjøpe en pakke til i dag med gaskluter :)

Blødde ikke så mye jeg.. El de 2-3førstedagene var det litt da.Men etter det i 3-4uker så var det bare litt så holdt med tynne små innlegg..

Ammeinnlegg er et MUST her.. Etter jeg kom hjem fra sykehuset så har melka sprutet ut her :P
Juli snupp ble Juni snupp:

Hehe. Det hadde jeg glemt. Så tilføyde lista med ammeinnlegg :)

Juli snupp ble Juni snupp <3

20.08.2010 kl.17:05

hehe.. de MÅ man ha...

lekker jo som ei sil her...

tasmain

20.08.2010 kl.17:10

Kjenner godt til de tingene på listen din:P Speislet vannflaska! Den har jo blitt en livsnødvendighet hvor enn en går nå om dagen hehe ^^,

ÅslaugCharlotte

20.08.2010 kl.17:31

Tuusen takk :D

20.08.2010 kl.21:22

har også alt det men, det med våtserviettene ville bare råde deg til å bruke vanlige vaskeservietter som du kan fukte og tørke stumpen med for den blir sår med eller uten parfyme pga alkoholen i våtseviettene...:) jeg begynte å bruke de og han ble sår og gråt når jeg skifta på han etterpå kjøpte jeg de andre som man fukter med vann og han har ikke mer sår :) svetter du mye ? jeg blir helt våt bare jeg går til butikken som er 5 min herfra :(

Ellen Thuseth

20.08.2010 kl.23:13

Kunne ikke sagt meg mer enig i den listen!! :D

marie

24.08.2010 kl.00:35

MEget fornuftig liste ...godt å få gode råd fra andre mammaer ! :)
Jeg angrer faktisk på at jeg sløste bort penger på ammeinnlegg i ull :p Har ikke brukt de en eneste gang, og jeg fikk Amalie midt i værste snøperioden vi hadde. Ingen brystbetennelse pga kulde her i huset ;) Men er såklart veldig forskjellig fra person til person! Noen får jo brystbetennelse bare de ser på en isklump omtrent :p

Og angående den kommentaren litt opp...Det er IKKE alkohol i våtservietter til baby. Da har man kjøpt feil type våtservietter ;)
Lill Anette:

Jeg bruker de så jeg ikke skal få brystbetennelse. Orker ikke ta noen sjanser ;)

Skriv en ny kommentar

hits