Man må bare innse det ..

... at man nesten ikke har venner igjen. Skal ikke si at jeg ikke har noen igjen, for noen venner har jeg. Jeg er kjempe glad for de vennene jeg har nå. Men mange tror vist det at når man får en unge kan man ikke være med på noe lengere. Det er ingen som spør om man vil være med ut å spise, ut på byen en tur, eller bare finne på noe. De fleste tror man må sitte hjemme med barnet døgnet rundt. De første månedene var det vell sånn her hjemme, men når har jeg turt å slippe meg litt løs å la samboeren passe Eyla mens jeg er borte. Og det er godt å komme seg litt ut av huset en tur. Bare for å ta solarium. Men det kan bli ganske kjedelig til tider å bare ta solarium å kjøre hjem igjen.


Savner det å kunne bl invitert noen plasser, på en fest for eksempel. Savner det å være sosial. Så klart kan jeg ikke være ute på byen hver helg, ønsker ikke det heller. Men engang iblant hadde vært kjempe fint og koselig for min del.

Jeg føler meg kjempe ensom. Ikke orker jeg å mase på andre heller, føler bare det blir kjempe kjipt å mase. Ingen liker at man maser. Jeg har ikke forandret meg så mye etter at jeg fikk prinsessa. Jeg er blitt mamma ja, men det forandrer ikke hele meg. Jeg har aldri vært en person som liker å sitte stille hjemme, har aldri likt å kjede meg. Er en person som faktisk liker å være ute blant folk. Liker å dra på besøk. Er ingen hinder å ha med meg Eyla heller.

Har også mange som sa før jeg fikk Eyla at de skulle komme på besøk etter at jeg fikk hun, men nå etter fødsel, å det er faktisk gått 5 måneder så er det mange jeg ikke har sett snurten til eller hørt noe fra dem. Så der ser man virkelig hva venner er for noe. Man vet hvem som stiller opp og hvem som ikke stiller opp for deg. Vet ikke om jeg fikk så mye mening ut av dette innlegget da. Men ville fram til at jeg er fortsatt den samme gamle Camilla ( til tider hvertfall, selv om jeg ikke kan springe ut på byen hver helg).

Og jeg er ensom.

 

Noen andre som føler at det blir slik etter at man har fått en unge?

28 kommentarer

Ellen Thuseth

09.01.2011 kl.22:26

Kjenner meg godt igjen i den teksten der ja!

Det er først når livet/hverdagen forandres at man merker hvem som er sine ekte venner..

Tine

09.01.2011 kl.22:26

Du får vise at du vil ut og vil finne på noe me og be venner hjem. Så skjønner de at du er interessert da. Du kan ikke regne med at alle skal ta kontakt med deg.:)

Lene-Cecilie

09.01.2011 kl.22:27

Huff, trur det e mange ferske mamma'er som føle det sånn. Folk tenke nok som du sir at du ikke har tid, eller at du heller vil være hjemme med Eyla. Skjønne at det blir ensomt og kjedelig, men det skade jo ikke om du spør folk om dem vil finne på nåkka? Om dem ser at du tar intiativ, og at du faktisk har tid, så kommer det seg nok etterhvert med invitasjona. Håpe hvertfall det ordne seg, og at du kommer deg mer ut! :)

frkmamma1991

09.01.2011 kl.22:47

Er helt enig med deg. Føler meg litt mer ensom, selvom jeg enda ikke har greid å slippe andre til å passe Leah. Men om du vil , så kan vi gjerne begynne å finne på ting, kjeder meg egentlig veldig om dagene, selvom det er gøy å være med Leah :)

Juliane Wikran

09.01.2011 kl.23:39

Uff.. Ja, har det ganske likens sjøl. Har liksom bare nåen igjen æ kan kalle venna, og e lovd besøk i hytt og pine, men dem kjem liksom aldri.. Æ har kanskje skyvd bort nåen sjøl, men det e dem som æ føle ikkje e ekte på nåen vis lenger. Stygt å si det, men fakta.

Ulve~Mamma

10.01.2011 kl.00:01

Jeg har det veldig likt, og det vet du jo litt om. Sånn sett er det veldig tungt å bli mamma.. For de som ikke har barn, skjønner deg bare ikke.. Skulle også ønske de hadde holdt hva de lovet, men har ikke opplevd like mye entusiasme etter han kom for å si det slik. Så jeg skjønner den også .Vi får bare håpe at vi finner noen gode folk med barn, så kan man være i baby mafia og kose seg med likesinnede som tar hensyn!!

Og man kan jo krysse fingrene for at folk faktisk åpner øynene og innser at de er på tur å miste en god vennine slik de holder på..

GOOOD klem til deg!

JeanettesHverdag

10.01.2011 kl.00:24

Kjenner meg igjen i det du skriver! Synd at det er sånn, men sant..
JeanettesHverdag:

Ja, jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i det jeg skriver. Men det er så sant.
Ulve~Mamma:

Jeg har entusiasme fra så få. Er til og med en som har vært en av mine tidligere bestevenninner som ikke har gratulert meg en gang med ungen. Og DA synes jeg det går for langt, da vet man hvem som virkelig er sine venner. Vi to kan lage babymafia!

Klem tilbake til deg og Varg.
Juliane Wikran:

Nei, har aldri sedd dem her på døra eg heller. Å eg orke ikke springe etter dem med ungen for at dem skal se ho heller. Man skyv bort dem som skyv oss bort.
frkmamma1991:

E vanskelig å få noen til å passe. Eg vil heller ikke at noen andre enn V skal passe Eyla. Men vi to har jo begge unger så vi kan finne på noe sammen med dem. Eyla begynne å bli så stor no at ho skjønne seg at d e andre babya tilstede å vil leke med dem :p
Lene:

Har prøvd å få med folk ut på byen, men funke ikke. Enten så sir dem nei eller så trekk dem seg i siste liten.
Tine:

Har ikke sagt at alle skal ta kontakt med meg. Men e jo nesten ingen som gjør det :)
Ellen:

Ja, det er sant :)

Lene-Cecilie

10.01.2011 kl.01:12

Hm, si ifra en dag det passe for deg så blir eg med ut på byen! Eventuelt cafè eller nåkka sånt :) Med eller uten Eyla :)
Lene:

Hehe. Passe så og si bestandig :)

frkmamma1991

10.01.2011 kl.11:35

Så artig :p Men bare si fra når du har tid og vil finne på noe ! :)

Stine

10.01.2011 kl.13:04

True, so true..
Skjønner godt hva du mener! Føler selv jeg har mistet mange venner pga graviditeten..

Me'n YOU

10.01.2011 kl.19:09

Syntes det høres ut som at du har dårlige venner jeg! Finn deg en ny krets, i samme situasjon som deg. Eller bare drit i det å inviter deg selv, det er jo bare å dra med deg kidden over alt. Det gjør jeg. Hun er med på absolutt alt hun, utenom festing da :)

Alexandra.

10.01.2011 kl.20:03

Turt å la samboern passe ungen ja. Mange blir jo sånn at dem ikke tør å la ungen sin egen far være aleina me den, det synes eg e drøyt. Men man tar det jo litt sånn, mange mødre gir jo inntrykk for at dem har det best hjemme me ungen å ikke vil fære noen plass. Kanskje du bare må minne vennan dine på at du faktisk har lyst å være me ut :)

Alexandra.

10.01.2011 kl.20:07

Og, besteforeldra blir jo bare gla for litt barnepass, og dem kan jo me unga dem og :)
Alexandra.:

Va vell ikke det at eg ikke tørr å la samboer passe henne. For det gjør jeg, men engang når du blir mamma så skjønner du hvor vanskelig der å dra fra sin egen unge, for det om det er faren som skal passe ungen!

Silje

11.01.2011 kl.05:31

Kjenne meg igjen der ja. Eg mista altfor mangen venna under svangerskape å itte eg fekk vibeke,men sånn e bare folk :/

Alexandra.

17.01.2011 kl.22:32

Ja, men eg sikta ikke til deg da, skjønte det ikke va det du meinte. Men eg synes mange e litt rar når det kommer til det der.

Marianne

22.01.2011 kl.01:24

Pleier som regel å invitere venninner jeg vet har barn bare for å inkludere dem etter at ei venninne sa det samme du sier her, at vennene trakk seg unna og sluttet å invitere med fordi vi regnet med at hun ikke kunne. Om ikke annet så bare det å ta en øl før sistebussen hjem fra byen. Trenger ikke bli styggsent og/eller dyrt å finne på noe. Men du må nok si tydelig i fra om at du gjerne vil og også kan mer etterhvert som Eyla blir eldre og det er enklere å la andre passe henne. Man må finne tid til å bare være seg selv med gode venninner, uten å ha den merkelappen med mamma eller samboer på seg.

Er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til venner som får barn når man er ung og livet før barn besto i å dra på fylla, sladre på café og dra på shopping. Jeg visste ikke helt hva som passet å invitere mine venninner med på, og om hun ville ha med babyen eller møtes alene. Jeg ble rett og slett veldig usikker på hvordan jeg skulle forholde meg til det, men vi snakket ut om det til slutt og nå er det null problem :) Både med og uten barn ;)

Benedikte

29.01.2011 kl.17:07

Jeg er ensom selv om jeg ikke har unge...
Benedikte:

Uffda :( Det er ikke gy

Skriv en ny kommentar

hits